Renovatie Beluikwoning


Het gebouw in kwestie is een beluikwoning uit de late 19e eeuw. Het renovatieconcept borduurt voort op het oorspronkelijke industriële karakter en de tectoniek, waarbij de structuur van het gebouw op een zichtbare en eerlijke manier wordt getoond. Elementen die dit ondersteunen, zijn onder meer de blootgestelde houten balken en zichtbare stalen liggers, het gebruik van metaal in de gevelafwerking en het behoud van de originele bakstenen aan de achtergevel door middel van recuperatie. Bovendien zijn bestaande houten liggers gerecupereerd.

De woning onderging een complete renovatie, waardoor het werd omgevormd van een minder functioneel eenkamerwoning tot een volwaardige driekamerwoning. Naast de toevoeging van twee extra slaapkamers, beschikt de woning nu over een dakterras en twee badkamers, wat aantoont dat elke centimeter ruimte optimaal is benut.

Op technisch vlak is de woning eveneens bijzonder indrukwekkend. Ze beschikt over uitgebreide isolatie, een uitstekende luchtdichtheid, fotovoltaïsche (PV) panelen en een warmtepomp met een geïntegreerd ventilatiesysteem van type C. Bovendien behaalt de woning een EPC klasse A en een E60 score, wat getuigt van de energie-efficiëntie van de woning.