Free-D | Nieuwbouw in een bos

Nieuwbouw in een bos

De bouwheer heeft twee percelen in de buurt van midden Brabant. De percelen zijn begroeid met heel veel bomen. De bouwheer had een interessant programma:

  • zo weinig mogelijk gebruik maken van de grond om waterinfiltratie toe te laten
  • geen buitenruimtes (terrassen e.d.) zijn nodig. Cocooning.
  • stijl: industrieel: zichtbare kolommen/balken, zichtbare ventilatie

Het ontwerp is gebaseerd op de principes van Le Corbusiers Villa Savoye:

  • maison sur pilotis (op kolommen)
  • promenade architecturale
  • openingen maken om te gebruiken als kaders om de omringende natuur te belichten
  • openingen maken op het volume te belichten.

Het resultaat is een woning die volledig op de eerste verdieping voorzien is om zo veel mogelijk het idee te krijgen van vrijheid, het integreren in de natuur en ook om zo veel mogelijk te kunnen genieten van het zicht op hoogte.

Rust.

De materialen zijn:

  • cor-ten staal
  • beton: gepolierd
  • beton: welfsels
  • zichtbeton in de wanden
  • aluminium schrijnwerk.