Free-D | Renovatie huis Oostende naast Park

Renovatie huis Oostende naast Park

Na analyse van de omgeving (een prachtig park aan de achterzijde) werd het volgende beslist:

 

Om de beleving van de ruimte maximaal te benutten, is er besloten om het woongedeelte bovenaan te voorzien en het leefgedeelte onderaan.

Een Bel-Étage.

Dit laat toe om een groot terras te creëren op de verdieping met zicht op de ruimte rondom. Een trap verbindt het gelijkvloers met het terras.

 

De leuning van de trap gaat over in de borstwering die in hoogte toeneemt om aansluiting te zoeken met de scheidingswand. Dit omwille van privacyredenen.

Als gevelmateriaal is er geopteerd om recuperatiehout te gebruiken. Dit om verspilling van bouwmaterialen te counteren.

 

Met enkele kleine ingrepen bovenaan in het interieur (het verwijderen van muren) wordt de ruimte gevrijwaard van wanden en verloopt de living in de keuken.

 

Er werd besloten om de bestaande trap van +1 naar de zolder te kopieren naar de +0 naar de +1. Zo vormt de trap de scheiding tussen de verschillende ruimtes.

View project